Sunday, 22 June 2008

The Kitchen - Grace and Greta's mom has come back!!


Greta and Grace's long lost mom has finally returned! Their mother was in the war as a nurse. She helped the wounded, cooked food, and delivered post. She had so much work to do that she didn't have time to come to see Grace and Greta. But now when the war has ended a few months ago she came back home. And the girls are ever so happy!

Gretan ja Gracen kadoksissa ollut äiti on palannut! Mutta sitten selvisi, että hän oli ollut lottana sodassa. Hän auttoi haavottuneita, kokkasi ruokaa ja jakoi postia. Hänellä oli niin paljon töitä, ettei ehtinyt käydä katsomassa lapsiaan. Nyt kun sota on ohi, hän tuli takaisin kotiin. Ja tytöt olivat riemuissaan! Yummy, Gloria their mother has made delicious food!! Mmmmmm....

Gloria, heidän äitinsä on tehnyt hyvää ja maukasta ruokaa!! Mmmmmm....


Greta and Grace's favorite cereal -Rice Krispies and Corn flakes

Gretan ja Gracen lempimurot. 


Gloria bought the girls some Coca cola for her homecoming and the girls just loved it!!

Gloria osti tytöille Coca colaa hänen kotiintulonsa kunniaksi, ja tytöt rakastavat sitä!!!


On the wall is a small chalk board were Greta usually write the shopping list, so that nothing is forgotten! Now there are new containers for the salt and sugar.

Seinällä on liitutaulu, johon Greta yleensä kirjoittaa ostoslistansa, ettei vaan mitään unohdu! Nyt heillä on uudet purkit, jossa he voivat säilyttää suolan ja sokerin.

This stool is one of the furniture that their grandpa has made. The jug and cups are painted by their talented aunt from India.  

Tämä emännänjatke on yksi niistä huonekaluista, jotka heidän isoisänsä on tehnyt. Tyttöjen taitava täti Intiasta on maalannut kannun ja kupit.

3 comments:

Kata said...

Congratulations for your blog and the dollhouse!!:)
It's soooo cute, I love it:)
And the dollhouse-story is very lovely too!
Kata from Hungary

riikka said...

Thanks!! Glad you enjoyed my stories!

I hope that you will come often to look at my blog. :)

Riikka

Kata said...

Yes, I will ^^